Snöaktivering!

Nu när vi ändå har så mycket snö måste vi utnyttja detta!

Genom att tillexempel träna upp hundens muskler och kondition, genom att få springa i den höga snön, ge dig själv ut och pulsa lite, så tränar du dig själv samtidigt och hunden kommer att följa med dig. Det går också bra att kasta en leksak till hunden som den får hämta, men tänk på att detta är mycket stressande för hunden, så detta gör du bara några enstaka gånger. Tänk också på att det är hunden som får bestämma takten, den är ju den som ska träna.

Vi kan också passa på att gömma godis i snön, tänk bara på att det inte är så jätte djup snö där du lägger ut den, alla hundar gillar inte att sticka ner huvudet i snön, men låt den söka rätt på de godbitar du kastat ut.

Låt hunden få dra pulka eller skrinda, har du en liten hund kräver detta att du har en liten pulka eller skrinda eller att den är tom, en tom pulka kan de flesta hundar dra (med undantag för de riktigt små raserna). Tänk på att inte för de stora hundarna lasta på för mycket, och allra helst om du har en ung hund. En ung hund har inte växt klart ännu och ska inte ha så stora påfrestningar på leder, muskler och skelett som att dra pulka kan ge, om lasten är för tung.

Ge dig ut med din hund och aktivera den i snön idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0