Hemlagat hundgodis!

Det finns egentligen massor med olika recept på godbitar du kan göra till din hund, det blir billigare och nyttigare än att köpa det i butik.
Vill du göra ekologiska är det bara att använda ekologiska råvaror.

Leverkex
1 liter filmjölk
1,5-2 kg vetemjöl (gärna utan gluten)
1 dl matolja
Lever

Blanda filmjölken, vetemjölet och matoljan. Koka levern och mixa den, blanda sedan ner den i degen. Kavla ut degen på en smord plåt till en tjock platta. Skär med en vass kniv ett rutmönster i degen, skär mönstret till så stora kex som du vill ha. Grädda i ugnen på cirka 200 grader tills kexen fått färg. Ta sedan bort kexen från plåten, dela dom i bitar och lägg tillbaka dem på plåten. Torka kexen i cirka 50-100 grader i ugnen. Kexen är klara när de blivit hårda.

Bissekex

cirka 1,4 kg mjöl (gärna utan gluten)
1 liter filmjölk
1 dl olja. Raps eller majsolja.
1 msk honung 

Blanda allt och baka till lämpliga storlekar. Grädda först ca 15 minuter i 200 grader sedan i    100 grader tills de är riktigt hårda.¨

Köttbullar
Cirka 400 gr Blandfärs
1 dl Kelda Laga lätt
1 ägg

Blanda allting till en jämn massa, rulla små köttbullar mellan händerna, antingen gör du dem så stora som du vill ha dem och kan ge dem som de är eller så gör du dem större och sedan delar dem. Stek dem tills de är genomstekta. Låt svalna.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0