Dagens träningstips!

Krypa baklänges


Denna övning är oftast lättare att lära hunden än att krypa framåt, och det ser dessutom häftigare ut!


1. Börja med att lägga hunden ner, du har en godbit i din hand, handen placerar du mellan hundens framben, så fort den gör en ansats till att röra sig bakåt (utan att ställa sig upp) klickar du och belönar!


2. Låt hunden avancera långsamt och ta det lugnt. Många hundar eldar upp sig åtskilligt i denna övning och istället för att krypa kasar de omkring åt alla möjliga håll. Ibland är det lättare för hunden om den har något påtagligt att krypa under, en stol eller liknande.

3. Vill hunden inte riktigt röra sig bakåt kan du försöka att föra handen närmre hundens bog (fortfarande med handen mellan frambenen).

4. Som vanligt bli övningen mycket svårare om man inte längre få visa med handen vad hunden ska göra. När hunden klarar av att krypa cirka 1 meter, kan du gott ta undan händerna. Börja om, ha hunden liggande, visa inte med några händer med belöna vid minsta ansträngning. Därefter låter du sakta antalet krypsteg öka.

Detta är en övning som är lätt att börja med inomhus, ger hunden mer kroppskontroll och att träna hunden att krypa baklänges först kan göra att det är enklare att sedan lära hunden att krypa framlänges!

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Anna & Triss

vilken trevlig sida detta är, synd att du inte uppdaterar längre:-(

2012-05-07 @ 08:31:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0