Belöna på olika sätt!


När du använder dig av matbelöningar rekommenderar jag att man ska försöka belöna på olika sätt och med olika saker. Många hundar tycker mycket om mat och de allra flesta hundar kan belönas med mat, men trots detta är fantasin vad gäller matbelöningar dålig.

För att öka värdet av maten kan du istället för att ge hunden godbiten direkt från handen kasta iväg den så den får leta rätt på den, självklart ska du inte kasta den flera meter bort, det räcker med att släppa den en bit ifrån hunden.

Låt hunden inte få godbiten direkt utan håll den kvar i handen samtidigt som den får gnaga lite, på godbiten, innan den får ta den.

Eller varför inte låta hunden få jaga godbiten, håll den i handen och små spring lite bakåt, samtidigt som hunden får följa efter, när den jagat den en liten stund får hunden den.



Sedan kommer ju frågan till vad man ska belöna hunden med, talar vi om matbelöning kan det vara bra att ibland byta, belöna inte bara med köttbullar och korv, bryt av med lite kycklingkorv, ost, blodpudding, rostbiff, skinka, kalkon eller varför inte skinkost, variera dig! På bilden ses korv, rostbiff, ost och kokt medwurst.


Imorgon kommer jag att ge er lite tips på hemlagadade godbitar till hunden, som är fria från gluten, lök, socker, salt och färgämnen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0